Rulada de sarbatoare

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2009 | 41009 vizualizari

 

Acesta rulada se prepara foarte repede si se serveste la masa festiva
Se poate prepara cu o zi inainte, de a fi servita la masa

 

INGREDIENTE

  • PIEPT DE GAINA - 280 gr
  • O CLATITA SAU o OMLETA   
  • CASCAVAL 80 -100gr
  • MIRODENII , SAPRE, PIPER NEGRU, CIMBRU USCAT, MARAR USCAT
  • 2 OUA
  • 2 LINGURI DE FAINA
  • ULEI 60 GR

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de sarbatoare:

Se cumpara pieptul de gaina - intreg , care este din 2 jumatai,  sau numai o jumatate de piept de gaina. La prepararea unei rulade de 30-35 de cm se foloseste  o jumatate din pieptul de gaina. De-alungul pieptului  se face taietura cu cutitul ascutit , si se desface, ca pe o carte - odata, daca  vedeti, ca e posibil, mai desfaceti atent carnea. E foarte bine , cind mergeti la cumparaturi , sa va desfaca un piept macelarul, nu sa vi-l taie in filete , dar sa-l desfaca ca pe o carte.

1. Puneti carnea intre 2 pelicule de bucatarie si o  bateti cu mare atentie , pentru ca sa obtineti ,o marime mai mare. Scoateti o pelicula de asupra.

2. Presarati marar si cimbru uscat  pe toata suprafata pieptului.Observati , in taietura pe foto se observa o linie verde , ea da gust special la rulada, si totodata o infrumuseteaza la taietura ruladei. Dupa aceia presarati putin , nu abundent cascaval ras prin razatoare. ( Nu toata cantitateade cascaval) Cascavalul lipeste toate ingredientele intre ele, si rulada nu se desface.

3. Aranjati cu atentie o clatita sau omleta ( vezi mai jos), dar nu o aranjati neteda pe carne, ci putin strinsa ,botita ,  ca in taietura sa dea un efect mai frumos.   

4.Presarati tot cascavalul pe suprafata  omletei. Lasati o margine de vre-o 3 cm nepresarata .Adaugati o felie sau doua de sunca , taiata finit.

5. Taiati un ardei rosu crud dealungul de marime de 1 cm latimea, nu mai mare, ca nu veti putea inrila bine carnea. daca aveti ardei marinati , puteti taia ardeiul marinat mai lat- cam 2 cm.

6. Cu ajutorul peliculei si cu miinele amindoua , incepeti sa stringeti - inrolati rulada cu mare atentie pina la capat. Pelicula ramine pe masa .

7 .Turnati faina pe pelicula pe toata lungimea ruladei, si incepeti sa dati minutios rulada prin faina , rostogolind-o numi intr-o directie.  Dupa ce s-a prins bine faina de rulada, o lasti vre-o 10 minute, pt ca faina sa intre in carne . Faina se umezeste. Si dati incaodata rulada prin faina , apoi prin ouale batutecu sare  bine intr-un vas, invirtind rulada numai intr-o directie , ca sa se inveleasca bine oul pe rulada. 

8. Prajiti rulada intr-o tigaie cu ulei, bine incinsa. Un moment- cind puneti rulada la prajit, parteea de jos cse prajeste repede- nu o lasati mai mult de 30-40 secunde sa se prajeasca, intoarceti mereu rulada pe toate partile , ca sa se prajeasca oul cu faina si sa prinda rulada- sa nu se desfaca. Aceasta procedura dureaza vre-o 2 minute, dupa aceia , dati focul incet , si incepeti sa prajiti bine pe o parte, rulada , peurma pe alta parte , pina ce veti observa la un moment dat ca a iesit  cascavalul torit. atunci rulada este gata- dureaza iinca vre-6-8 minute. Depinde de marimea , care o aveti a ruladei.

9. O scoatei cu atentie din tigaie si o puneti la racit sub un pres pe vre-o 2 ore.

10. Dupa aceia o raciti bine in frigider, invelita intr-un servetel de bumbac.

Prepararea omletei.

Se pune tigaia cu ulei la incalzit .Intr-un vas se bate un ou cu putina sare si cu un virf de lingurita de faina,. Se toarna toata compozitia in tigaie , si se prajeste omleta pe o parte si alta timp de vre-o 2-3 minute. O racim , si o folosim la prepararea ruladei. 

Atentie- daca vii teama,  , ca nu o sa va reuseasca sa prajiti rulada, va propun alta metoda. Dupa ce ati impaturit bine rulada , ungeti bine  un tifon cu ulei si inveliti in tifon cu mare atentie rulada preparata fara a fi data prin faina.. Inveliti foarte-foarte bine rulada cu tifon si stringeti-o bine , bine, doarece, la fer, se poate dezveli putin si sa iasa cascavalul. O puneti intr-o cratita mai lata, tiurnati apa , atit cit va acoperi rulada, adugati putina sare, frunza de dafin, piper negru boabe, si ferbeti-o  . Din momentul inceputului ferberii- 10 minute- nu mmaim mult la un foc mijlociu. Dupa aceia procedati cum v-am descris, mai sus. Rulada o dezvelite de tifon  in momentul cind trebuie sa o taiati la masa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

susu 1

30.12.2009, 01:07

Arata foarte bine. Felicitari

luminita20_2006 1

01.01.2010, 17:51

f bun...da cata rabdare sa scrii atata

anisoara 1

01.01.2010, 18:53

Multumesc si la Multi ani tuturor !
O receta, daca vrei sa o descrii, trebuie sa o explici cu toate secretele ei, pt ca peurma ,sa nu apara intrebari sau nemultamiri . Sunt de acord , ca suntem foarte multe femei, care gatim f. bine si f. gustos , si ne este deajuns sa vedem fotografia si ingredientele , fara sa mai citim receta . Si deja stim , cum sa o preparam , dar ce facem cu gospodinele tinere , care vor sa cunoasca pas cu pas alfabetul bucatarie gustoase?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu sunca si crema de branza